OLD POST HOUSE | REED WATTS

Hampton - London


Originally built as a coaching stagepost in the 1750s, the building was used as a Post Office for a number of years before being converted to a house. This history of uses has resulted in a complex arrangement of rooms which focused on the busy road to the north. The new design aimed to rebalance the plan, focussing it on the rear of the house, to reduce the impact of the traffic and harness the southerly aspect.

The design provides the family with a new series of spaces at the rear of the house which blur the relationship between inside and outside. The new, linear extension which runs parallel to the garden, morphs along its length to accommodate a variety of spaces and uses – kitchen, dining, covered external cooking, store and annexe.


All images copyright Ben Tynegate - Architectural Photographer and Film Maker based in London